Stran: [1]
Tisk
Autor Téma: Drupal 6, po nastavení v administraci 500 Internal Server Error  (Přečteno 3788 krát)
jiri.kaderavek
Uživatel
Uživatel

« kdy: Únor 08, 2009, 11:28:40 »

Dobrý den,

s CMS drupal teprve začínám. Úspěšně se mi podařilo nainstalovat drupal 6.9 i s češtinou a čistými adresami přesně tak, jak máte popsáno v návodu na instalaci.

Ale potom jsem si různě "proklikával" administraci Drupalu. Zkoušel jsem zapínat a vypínat moduly a najednou se mi zobrazilo 500 Internal Server Error. Je to na celém webu (i na všech subdoménách) a vůbec nevím co s tím. Naposledy jsem myslím zapínal modul "upload".

Také jsem si ještě všimnul, že se mi na ftp objevil soubor .htaccess. Ja ho tam ale nenahrával a před tím tam určitě nebyl.

Jiří Kadeřávek
Zaznamenáno
Jan Šiftař Inhosting.cz
Administrátor
Uživatel
*

« Odpověď #1 kdy: Únor 08, 2009, 12:06:55 »

Dobrý den,

jedná se o klasický problém v tom, že se na webu automaticky vytvořily 2 soubory .htaccess od nějakého doplňku CMS Drupal (např. zapnutím modulu "Upload" nebo v novějších verzích Drupala i pouhým kliknutím na Systém souborů v záložce Nastavení webu).

Řešením je jednoduchá úprava (zakomentování řádku pomocí #) u těchto 2 nově vytvořených souborů .htaccess takto:

V souboru /.htaccess (soubor je umístěn v kořenovém adresáři):
# SetHandler ...

V souboru /www/sites/default/files/.htaccess:
# SetHandler ...
Zaznamenáno

J. Siftar

Server administrator | Inhosting.cz
tel.: +420 773 580 580
e-mail: jan.siftar (zavinac) inhosting (tecka) cz
http://www.inhosting.cz
jiri.kaderavek
Uživatel
Uživatel

« Odpověď #2 kdy: Únor 08, 2009, 06:49:04 »

Děkuji za pomoc, vyřešeno. Na to bych tedy sám nepřišel.

Jiří Kadeřávek
Zaznamenáno
Stran: [1]
Tisk
Skočit na: